понеделник, 2 май 2011 г.

Panasonic печели три награди TIPA за 2011 г.


Лидерството на Panasonic в технологиите за цифрови изображения демонстрирано с престижни отличия в индустрията

Новини
Panasonic спечели в три категории на тазгодишните награди TIPA, широко призната като една от най-престижните награди за фотографски и образни технологии в цял свят.
LUMIX DMC-GH2 на Panasonic беше обявен за „Най-добра компактна система на фотоапарат”, DMC- FT3 спечели като „Най-издръжлив компактен фотоапарат”, а картата памет GOLD PRO SDHC UHS-I спечели в категорията „Най-добър носител за съхранение на изображения”.
Основана през 1991 г., Technical Image Press Association (TIPA) е независима организация на журналистите, отразяващи новостите в потребителската електроника, която представлява четиринайсет страни от Европа, Южна Африка и САЩ.
Всяка година редактори на TIPA гласуват за най-добрите продукти за снимки и изображения, въведени на пазара през последните 12 месеца.
За наградите за 2011 г., редакторите на TIPA отново признаха цифровите продукти за изображения на Panasonic за техните иновации, използване на най-съвременни технологии, дизайн, стойност и лекота на използване.
Лоран Абади, председател и главен изпълнителен директор на Panasonic Europe коментира: "Нашите цифрови продукти за изображения са така разработени, че да можете да изразите вашата креативност и да получите възможно най-доброто фотографско преживяване, където и да сте. Щастливи сме, че уважаваното жури на TIPA отново призна нашия изключителен набор от продукти за изображения. Ние сме ангажирани с текущи иновации в тази област, за да продължим да бъдем лидери на пазара."
LUMIX DMC-GH2
LUMIX GH2 на Panasonic, част от гамата цифрови фотоапарати LUMIX с G микро система, беше обявен за „Най-добра компактна система на фотоапарат”, следвайки LUMIX G2 на Panasonic, който спечели в същата категория миналата година.
Говорителят на журито на TIPA коментира: "LUMIX DMC-GH2 на Panasonic е истинска "хибридна" фото- и видеокамера, където видеозаписът вече не е просто допълнителна функция.
DMC-GH2 се характеризира с Full HD 1920x1080 50i гладък, висококачествен видеозапис с 50p изход в допълнение към висококачествените снимки – първият в света за камери в тази категория."
LUMIX DMC-FT3
LUMIX FT3 на Panasonic беше обявен за "Най-издръжлив компактен фотоапарат" за своя иновативен дизайн и характеристики, които го правят идеален за употреба на открито. 12,1-мегапикселовият FT3 е водоустойчив до дванадесет метра, удароустойчив до десет метра и студоустойчив до минус десет градуса по Целзий.
"Той има вградена GPS функция, идеална за фотографи, които искат да снимат на открито и да записват точното местоположение при снимане ", коментира говорителят на журито на TIPA.
"Камерата разполага с вграден компас, алтиметър и барометър, които показват и записват надморската височина, барометричното налягане и данни за ориентация. Барометърът работи и като индикатор за дълбочина под водата. Благодарение на осведомеността си за местоположение, вътрешният часовник на камерата автоматично се настройва към местното време."

Няма коментари:

Публикуване на коментар